ÉLETRAJZ

Elek Norbert 5 éves kora óta zongorázik. 16 éves koráig klasszikus zongora tanulmányokat folytatott, majd a Postás Zeneiskolában, Márkus Tiborhoz kezdett járni jazz-zongora szakra. 18 éves korától a Kőbányai Zenei Stúdióban Fogarasi Jánosnál folytatta tanulmányait, majd egy évvel később a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre nyert felvételt,  jazz-zeneszerzés és hangszerelés szakra, ahol Oláh Kálmán tanítványaként 2005-ben szerezte meg diplomáját.

Norbert, mint zeneszerző és hangszerelő már több hazai előadóval is dolgozott együtt (lásd lemezek menüpont), valamint rengeteg hazai zenekarban megfordult billentyűsként (lásd: zenekarok menüpont). Emellett rövidebb külföldi felkérései révén –RCCL, Ringling, Voyage de la Vie (Resort World Sentosa, Szingapúr)- nemzetközi tapasztalatokat és kapcsolatokat is szerzett. 2 évig tanított szintetizátort a Múzsák Alapfokú Művészetoktatási Intézményben, 2 évig klasszikus- és jazz-elméletet, valamint zenekari gyakorlatot a Budai Művészképzőben (Kodolányi János Főiskola művészeti tanszék előkészítő), és ugyancsak 2 évig egyházi könnyűzenét az Evangélikus Hittudományi Egyetemen.

Norbert jelenleg a Bársony Bálint Szextett és a Recirquel társulat tagja és zenei vezetője, rendszeresen együtt dolgozik Szulák Andreával, és gyakran szerepel együtt a színpadon más magyar előadókkal és zenekarokkal. Az elmúlt években rendszeresen hangszerel, leginkább szimfonikus zenekari anyagokat, mind magyar mind nemzetközi felkérésekre (iMDb), és mint zeneszerző is aktív (lásd lemezek menüpont).