Tíz perc Elek Norberttel

Megtiszteltetés számomra a nem régiben megjelent, pályafutásomat bemutató cikk a szinhazitizperc.blog.hu oldalon! Átfogó képet nyújt életutamról, a kezdetektől mostanáig.

Ezt nem lehet kikapcsolni, ez egy életforma– véli Elek Norbert zongoraművész, zeneszerző, hangszerelő a zenéről, melyben benne él, nap mint nap. Ha hall egy dallamot, egyből azonosítja, hogy zeneileg mit jelenthet ez számára. Sokat elárul Norbert stílusáról és zenei érzékenységéről az idén februárban négy Oscar – díjat kapott Élősködők című film zenéje is, melyet ő hangszerelhetett.”

„Nekem szakmailag két énem van, az egyik a nemzetközi hangszerelő: rendszeresen filmzenéket, videójátékzenéket és mindenfélét hangszerelek, az utóbbi időben leginkább a Budapest Scoring-on keresztül. A másik énem a Magyarországon élő zongoraművész és zeneszerző-hangszerelő. Bársony Bálint barátommal évek óta dolgozom együtt, van egy zenekarunk, amivel nagyon sok projektünk van…”

„Hol is folytassam….Sok előadóval dolgozom együtt, mint zongorista, talán a legtöbbet Szulák Andival. Vele két éve készítettünk egy szimfonikus nagylemezt is, amit a BKK-ban mutattunk be, és amit azóta nagyon szeretek. Popzenét is írok, anno Tóth Verának két lemezt is készítettünk nagybátyámmal Pély Barnával, majd később a Group’n’Swing zenekarnak és Gájer Bálintnak is írtam dalokat.”
Forrás: szinhazitizperc.blog.hu

Scroll to top